Perkongsian Peribadi, Pendidikan dan Kerjaya. Semua Kisah Lobam

Tuesday, October 12, 2010

Markisa Oh Markisa

8:00 PM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Markisa. Mungkin ada antara anda yang sudah sinonim dengan nama itu. Tetapi bagi saya yang baharu sahaja mengenali nama yang indah itu pasti teruja dengan rupa bentuknya yang unik.

+ Buah yang berasal daripada Amerika Selatan ini pernah tersenarai antara 10 buah yang paling eksotik di dunia.

+ Bagi anda yang masih belum pernah mengenali buah ini, rasa yang agak masam pasti akan membuatkan muka anda berkerut pabila memakannya.

+ Walau bagaimanapun peminat markisa jangan risau kerana buah ini telah dibotolkan dalam bentuk jus.

+ Layan.




Sunday, October 10, 2010

Anda Ahli PAS?

4:40 PM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum

+ Tiba-tiba saya terasa mahu untuk menulis entri ini. Entri mengenai sebuah rumah unik dan mungkin sukar untuk dijumpai kini. Yang pasti rumah ini adalah milik seorang ahli PAS yang setia.

+ Anda rasa anda ahli PAS? Anda tidak dinamakan ahli PAS yang setia jika rumah anda tidak begini ^_^ ( Sekadar gurauan )

+ Cayalah Ustaz ******* ( Nama terpaksa dirahsiakan atas sebab keselamatan )

+ Layan






For The Rest Of My Life

4:14 PM Posted by Lobam No comments


+ Salam

+ Apa khabar semua? Hari ini baharu saya mendapat peluang untuk melayari laman sesawang setelah 3 hari berkursus.

+ Ada satu lagu yang amat menyentuh hati bila saya mendengarnya. Sudah tentu lagu yang mendayu dendangan penyanyi yang berasal dari Sweeden ini Maher Zain - For The Rest Of My Life.

+ Layan

Wednesday, October 6, 2010

Keputusan TM Piala Malaysia 6 Oktober 2010

10:58 PM Posted by Lobam No comments
+ Salam.

+ Alhamdulillah akhirnya Negeri Sembilan menang juga. Walaupun ketinggalan 1-0 akhirnya hero hindustan kembali bangkit. Tahniah.

+ Tahniah juga buat Kelantan. Nampaknya Kelantan akan jumpa Selangor suku akhir nanti ya. Tahniah.

+ Tahniah Perlis atas kenduri golnya.

+ Keputusan penuh hari ni

KL PLUS 1 - 2 Negeri Sembilan
Kelantan 4 - 0 PKNS
Johor FC 2 - 1 ATM
Perlis 4 - 1 T-Team
Kuala Lumpur 0 - 1 Pahang
Terengganu 3 - 0 Sabah
Selangor 4 - 1 Felda United FC
Perak 1 - 0 Kedah

+ Layan


Tempat Baharu

11:23 AM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Kata orang, hijrah adalah suatu keseronokan. Kita berhijrah dari situasi yang selesa kepada situasi yang lebih menyeronokkan.

+ Saya dapat merasakan kebenaran kata-kata itu. Saya berhijrah dari satu tempat ke satu tempat hinggalah saya bertemu dengan keselesaan.

+ Hijrah saya bukanlah dari konteks kehidupan mahupun pekerjaan. Cuma hijrah saya dari bilik kaunseling ke bilik ketua bidang. Bukan peralihan kuasa atau pangkat cuma tempat yang selesa.

+ Saya bermula dari bilik ini.






+ Bagi saya bilik ini cukup selesa dan lengkap. Cuma yang menjadi masalah kepada saya ialah, saya jenis orang yang Ekstrovet, akan rasa tidak selesa bila bersendirian.

+ Saya berkelana dari satu bilik ke satu bilik. Bermula dngan bilik peperiksaan hingga ke pejabat, semuanya saya tinggalkan jejak.

+ Hinggalah suatu hari PK 1 menyatakan bahawa beliau ingin melakukan pengubahsuaian ke atas bilik mesyuarat untuk dijadikan Bilik Ketua Bidang. Mungkin rasa kasihan beliau terlalu tinggi terhadap saya, maka saya ditawarkan satu meja di bilik ini.

+ Sehinggalah hari ini saya rasa sangat gembir. Tidak sia-sia rupanya penghijrahan ini.



+ Layan.

Monday, October 4, 2010

Saya Gembira

8:11 PM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Saya sangat gembira hari ini.

+ Kenapa ya? Sebabnya ialah saya sudah lulus Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia. Alhamdulillah.





+ Layan.

Sunday, October 3, 2010

Keputusan TM Piala Malaysia 3 Oktober 2010

11:02 PM Posted by Lobam No comments

Tahniah Negeri Sembilan Dan Kelantan

Pahang 0 - 2 Terengganu
Kedah 0 - 0 Johor FC
ATM FC 0 - 1 Perak
T-Team 1 - 2 Selangor
Felda United FC 0 - 5 Perlis
Sabah 3 - 2 Kuala Lumpur


1 Penyokong 1 Bendera

4:48 PM Posted by Lobam No comments

Kami Mendoakan Kemenangan Pasukan Ruso Malam Ini.



+ 1 Penyokong 1 Bendero.

+ Sedikit Info.

Negeri Sembilan 7 mata
Kelantan 4 mata
PKNS 3 mata
KL PLUS 2 mata

14 September 2010 - vs Kelantan (Std. Sultan Mohamad IV) menang 0-1
17 September 2010 - vs KL PLUS (STAR of Paroi) seri 1-1
20 September 2010 - vs PKNS (Std. MBPJ, Petaling Jaya) menang 1-2
03 Oktober 2010 - vs Kelantan (STAR of Paroi)
06 Oktober 2010 - vs KL PLUS (Std. MBPJ, Petaling Jaya)
09 Oktober 2010 - vs PKNS (STAR of Paroi)

*Tertakluk kepada pindaan FAM.

+ Layan.

Syuh Habuk Ni..Pergi Jauh-Jauh.

3:34 PM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Apa khabar kalian semua. Orang ada blog, aku pon nak ada blog. Tapi bila ada blog tak reti nak update. Hampeh. Bersawang dah.

+ Semalam aku pergi beraya. Kali ini target kali ini ialah sekitar Shah Alam dan Klang.

+ Tempat pertama aku tuju ialah Wisma PKPS untuk Rumah Terbuka Watsons Bersama Selebriti & Era FM.

Ray Dan Hanif sebagai pengacara majlis

Lisa Surihani duta Garnier

Dafi duta Silky For Men

Hidayat Masduki rakan contest yang hebat

Di Grand Ballroom Kuzi Catering milik Pak Engku

+ Tak daya aku nak duduk kat situ lama-lama. Lepas sahaja Lisa Surihani sampai kami pon berangkat. Destinasi seterusnya ialah Taman Seri Andalas Klang. Rumah Ustaz Saibudin pengetua SAM Sg Hj Dorani. Berpandukan peta yang kawan aku bagi alhamdulillah akhirnya sampai jugak.

+ Kemudian berangkat pula ke Dewan Serbaguna Majlis Perbandaran Klang untuk jumpa sahabat baik di KUSZA - Bali setelah hampir 7 tahun tak jumpa.

Bali. Yang masih kacak dan bergaya.

+ Selepas selesai urusan dengan Bali, kami sekeluarga menuju pula ke destinasi seterusnya. nak tahu siapa? jeng jeng jeng. Korang mesti kenal punya.

+ Tu dia. Kieranto Marcello. Aku kenal Kieran semasa kami sama-sama ke Vietnam tahun lepas.


Kieran yang peramah

+ Sebelum pulang, ibu Kieran sempat mengirim kuih Tat Nenas dan Almond London buat kami sekeluarga. Terima kasih makcik.

+ Akhirnya perjalanan kami pada hari ni hampir sampai ke destinasi. Tempat seterusnya ialah....Jaya Jusco Bukit Raja. Tengok cerita Magika bersama Ijat dan Mama.
Tak sangka itu rupanya destinasi terakhir kami ya. hehehe.

+ Layan.

Friday, March 5, 2010

Mega Gathering SMKAP Batch 1996-2000

12:02 PM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Apa khabar anda hari ni. Harap korang semua je. Aku macam biasa. Sedar xsedar dah hampir sebulan xupdate. Sibuknyalah aku ni.

+ Esok akan diadakan mesyuarat AJK untuk Mega Gathering SMKAP Batch 1996-2000. Diam tak diam dah 10-12 tahun kita tinggalkan sekolah. Masa ni lah kita nak berkumpul balik. Mesti best kan.

+ Mesyuarat AJK kali pertama esok akan diadakan di Mc' Donalds Alamanda Putrajaya jam 2.30 petang. jadi kepada ajk yang terlibat jangan lupa datang ye.

+ Senarai AJK adalah seperti berikut :

Penasihat : NurHidayah Jamaludin
Pengarah : AbdulMuiez bin Mohammad Ruslee
TimbPengarah : Nur Fatiyah Mohd Zaimi
Bendahari :Fidza Hanim & Nurul Huda Abdul Hamid

Ahli Jawatankuasa:-

ExcoJemputan : Nurul Izza Zainudin
ExcoPenginapan : Zulhazmi Yazit
Exco Makanan : Nordinie Ayob
Exco Aktiviti : Mohd Hafiz Malek / Subha / Azura Mizal Azzmi / Syukur Rahmat
Exco Cenderahati : Nur Najiyah Ajlaa + Zahira
Exco Keselamatan : Karo / Hadri
Jurugambar : Azri Alias

Thursday, February 11, 2010

Salam Semua

3:24 PM Posted by Lobam 1 comment
+ Assalamualaikum...

+ Apa khabar kepada pembaca-pembaca semua(ada ke orang baca?)Aku sentiasa mendoakan korang semua sentiasa sihat.

+ Hari Selasa yang lalu aku telah menghadiri temuduga sah jawatan untuk DG41 di Putrajaya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.



+ Pagi-pagi sebelum tiba pintu gate Jabatan Perdana Menteri dibuka aku pon mendengar Hot Fm untuk menenangkan rasa gemuruh ni. Waktu tu Fara Fauzana suruh call untuk Fakta atau Auta. Jadi dengan sekali dail aku dah dapat tembusi talian. Suraya yang angkat call. Lepastu pass kepada Fafau dan FBI. Alhamdulillah pagi tu rezeki milik aku. Menang barangan terbaru daripada Hot Fm.

+ Lebih kurang 7.30 pintu gate pon dibuka. Kira secara kongklusinya alhamdulillah temuduga aku kali ni sangat berpuas hati. Hanya doa dan tawakal je agar aku dapat DG41.

+ Balik tu aku ingat nak ke Seri Pentas Bandar Utama nak ambik hadiah Universal Soldier yang aku menang daripada Chopp. Last-last aku tukar arah. Masuk Puchong dan terus ke Bandar Sunway. Punyalah susah cari bangunannya. Last-last sesat sampai ke KL. Kemudian terus aku balik.On the way nak balik aku dapat sms dari John yang menguruskan contest ni. Boleh naik komuter dan turun stesen Setia Jaya. Aku berenti ke di komuter Rawang kemudian terus ke sana untuk ambik hadiah.

+ Ni hadiahnya. Patutlah beria sangat.



+ Terima kasih semua.

+ Layan.

Friday, February 5, 2010

Why I like it longer

7:18 PM Posted by Lobam No comments


Assalamualaikum...

+ Pernah atau tidak anda mendengar perkataan panjang? Mesti ada antara anda yang tidak suka dengan perkataan tersebut. Benci, bosan dan geram itulah perkataan yang selalu dikaitkan dengan PANJANG. Bosan beratur panjang di mesin ATM, benci kesesakan lalu lintas yang berPANJANGan dan geram menunggu giliran yang begitu panjang untuk masuk ke tandas awam di saat-saat terdesak.

+ Tapi bagi aku panjang itu mengasyikkan. Masakan tidak. Kerana perkataan panjang hidupku bertambah ceria. Panjang itu juga menerangkan tentang diri aku. Nama aku Abdul Muiez bin Mohammad Ruslee. Aku rasa nama itu sudah cukup panjang jika mahu dibangdingkan dengan Abu, Ali, Omar, Ahmad dan lain-lain. Aku bersyukur. Tapi kadangkala aku berasa sangat malas untuk mengisi borang. Mereka menyediakan rungan yang kecil untuk mengisi nama. Ini satu diskriminasi kepada aku yang bernama panjang. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Kita lupakan seketika pada kisah nama. Seperti yang diceritakan sebelum ini, panjang sangat-sangat berkait rapat dengan diri aku. Aku berbadan gempal. Aku sangat bersyukur kerana dikurniakan badan yang tinggi atau lebih dikenali dengan panjang. Bayangkan jika aku berbadan gempal tetapi ‘ketot’ sudah pasti Akira Torayama akan mengambil berlakon sebagai watak Doraemon. Yang lebih penting aku lebih panjang daripada isteriku. ‘Sori sayang’. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Aku merupakan seorang guru. Guru yang kacak lagi macho. Aku bertugas sebagai guru kaunseling. Aku memerlukan masa yang panjang untuk berhadapan dengan klien aku. Banyak perkara yang perlu aku tahu bagi menyelesaikan masalah pelajar. Masalah yang aku hadapi ialah, mereka tidak dibenarkan keluar kelas terlalu lama. Ini menyukarkan tugas aku. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku juga memerlukan masa yang panjang untuk mengadakan program kecemerlangan untuk pelajar. Biasanya pihak kementerian tidak membenarkan program diadakan pada waktu pagi. Jadi masa yang sesuai ialah pada waktu petang. Hanya 2 jam diperuntukkan untuk program kecemerlangan akademik pelajar. Mana cukup. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Satu lagi perkara yang aku cukup suka bila menjadi warga pendidik ialah, cuti yang panjang. Bulan Mac cuti penggal pertama, bulan Jun cuti pertengahan tahun, bulan Ogos cuti penggal kedua, bulan November cuti akhir tahun. Banyaknya cuti panjang. Berbeza dengan pekerjaan yang lain. Seronoknya. Bila cuti panjang, kami sekeluarga boleh pergi melancong dan melakukan perkara yang berfaedah bersama-sama. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Sewaktu aku melancong ke Ho Chi Minh City di Vietnam, perjalanan hanya mengambil masa kurang 2 jam. Rasa sangat tidak selesa. Belum sempat aku melelapkan mata, aku sudah tiba di sana. Alangkah indah jika perjalanannya sedikit panjang. Bolehlah aku tidur lama sedikit di dalam kapal terbang. Bukan selalu dapat tidur di dalam kapal terbang kan. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku pernah bercuti bersama anak dan isteri ke Pulau Pangkor. Tetapi tidak mengambil masa yang lama di sana. Semuanya kerana kekurangan peruntukan. Alangkah bahagianya jika jumlah kosong dalam baki akaun aku pada ketika itu panjang daripada biasa. Pasti akan ku kelilingi dunia dalam masa 60 hari. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku berasal dari Negeri Adat Perpatih-Negeri Sembilan. Sekarang aku menetap dan bertugas di Sungai Besar, Selangor. Dengan memandu kereta, aku memerlukan sekurang-kurang 3 jam untuk sampai ke kampung. Satu waktu yang panjang. Banyak tempat yang menarik aku tempuhi sepanjang permusafiran aku dari Selangor ke Negeri Sembilan. Orang kata, jauh perjalanan banyak pengalaman. Bila perjalanan yang memakan masa yang panjang, banyak pengalaman akan kita tempuhi contohnya kemalangan jalan raya, orang kene saman dan lain-lain. Dengan melihat perkara-perkara yang berikut kita akan lebih berhati-hati. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Selain itu, di Sekinchan ada satu tempat bernama Pasir Panjang. Tahu tak kenapa aku suka Pasir Panjang? Di Pasir Panjang ada satu kedai perabot bundle. Walaupun bundle tapi keadaannya masih baik. Di situlah tempat aku membeli barangan terpakai. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku sangat suka pulang ke kampung. Tambahan bila musim buah-buahan. Di rumah keluargaku ada buah rambutan, dokong, durian, manggis, duku dan banyak lagi. Tapi sayangnya, pada pokok-pokok tersebut banyak kerengga. Jadi untuk tidak digigit kerengga aku memerlukan galah yang panjang. Jadi aku terselamat dari digigit kerengga. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Teringat pula aku pada waktu kecil. Zaman itu mana ada PS3 dan PSP. Waktu itu banyak permainan yang menarik. Contohnya tengteng, guli, lastik dan lain-lain. Permainan yang paling aku seronok main ialah galah panjang. Seronok sangat. Masa itulah kita nak tunjuk kehebatan berlari dan mengawal musuh kita. Alangkah indah jika dapat kembali ke zaman dahulu. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Pernah atau tidak anda semua menaiki komuter? Pengalaman mengerikan aku menaiki komuter dari Seremban ke Kuala Lumpur. Komuter penuh, orang berasak-asak menyebabkan keadaan sempit dan tidak selesa. Aku terpaksa berdiri sepanjang perjalanan. Pada waktu itu aku benci naik komuter. Terdetik di hati alangkah indah jika komuter ini panjang. Mesti perjalanan itu menjadi kenangan sepanjang hayat. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Pasti ada antara anda tidak selesa jika beratur panjang ketika mengambil wang di mesin ATM kan? Bagi aku tidak. Aku sangat suka jika beratur panjang. Aku jenis lelaki yang peramah. Bila beratur panjang aku boleh berbual-bual dengan orang di hadapan dan belakang. Banyak isu yang boleh diceritakan. Kadang-kadang beratur panjang terasa sekejap sahaja. Jadi kami akan sambung berborak di restoran yang berdekatan. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Semasa belajar dahulu, aku selalu dihimpun dengan kerja kursus yang banyak. Semuanya mahu cepat. Alangkah indah jika aku mempunyai masa yang panjang untuk lakukan semua itu. Pasti akan buat yang terbaik jika mempunyai masa yang panjang. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Masalah disiplin yang selalu melanda pelajar ialah rambut panjang. Sewaktu aku di universiti, aku juga berambut panjang melepasi tengkuk. Orang selalu mengatakan orang berambut panjang seperti orang tidak berduit, kutu rayau dan selekeh. Sebenarnya orang yang berambut panjanglah yang banyak duit. Mana nak beli shampoo, conditioner, gel perapi rambut, tonik rambut dan lain-lain. Semuanya memerlukan wang. Sebab itu jangan adili orang berambut panjang sebagai kutu rayau. Orang berambut panjang adalah orang yang berwang. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Aku suka makan. Sangat-sangat suka. Kerana minat aku yang terlalu cenderung kepada makanan, jika terdengar ada restoran yang menyajikan hidangan yang enak aku sanggup meredah perjalanan yang panjangnya berpuluh-puluh kilometer kerananya. Aku juga suka makan hot dog. Setakat ini aku masih belum bertemu dengan hot dog yang panjang. Jika ada hot dog yang panjang aku akan nikmati rasanya sepuas-puasnya. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Pasti antara kita mempunyai hobi. Hobi yang paling saya tidak sukaialah memancing. Tetapi ramai antara rakan aku yang minat memancing. Tempat yang paling seronok untuk memancing ialah di Tasik Kenyir. Kata mereka ikan di Tasik Kenyir hebat-hebat belaka. Jika menggunakan tali yang tidak kukuh, pasti ikan akan terlepas begitu sahaja. Jadi mereka kata mereka perlukan tali yang kukuh dan panjang. Kini aku sudah mula berjinak-jinak dengan aktiviti tersebut. Memang benar. Untuk memastikan ikan di dalam genggaman pastikan tali yang digunakan benar-benar kukuh dan panjang. Baru ikan boleh mariiii. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Rancangan kegemaran aku ialah Akademi Fantasia. Masalahnya kenapa Akademi Fantasia hanya sampai minggu kesepuluh. Kenapa tidak panjangkkan sehingga minggu ke seratus. Pasti hebat bukan? Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Pasti anda semua pernah menerima voucher percutian dan macam-macam lagikan. Masalahnya temphnya sangat singkat. 3 bulan dan 6 bulan. Rasa seperti tiada masa untuk semua itu walaupun guru mempunyai cuti yang banyak. Yang menjadi masalahnya ialah ongkosnya. Alangkah indah jika masa nya dipanjangkan. Mesti seronokkan. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Aku beruntung kerana belajar di Negara yang mempunyai empat musim. Musim yang paling seronok ialah musim sejuk. Siangnya terlalu pendek dan malamnya sangat panjang. Seronoknya dapat melelapkan mata dengan dilingkari selimut yang cukup tebal. Sangat selesa. Jika boleh aku mahukan malam terus berpanjangan agar lelapku semakin lena. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku tidak mengambil masa yang lama ketika di luar negara. Selepas berjaya dalam peperiksaan, lantas aku terus bergegas pulang. Bila sudah bearada di Malaysia, barulah aku menyesal kerana tidak mengambil masa yang lebih panjang untuk berada di sana. Suasana langsung tidak sama. Aku rindukan zaman belajar dahulu. Alangkah indah jika aku mampu untuk mengambil masa yang lebih panjang menikmati kehidupan di sana. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Dahulu aku pernah menuntut di salah sebuah kolej di Terengganu. Banyak makanan kegemaran aku antaranya nasi dagang, nasi kerabu dan keropok lekor. Dahulu keropok lekor yang berharga lima puluh sen sangat panjang. Tapi kini sudahlah pendek kurus pula tu. Rasa macam tak puas je makan macam tu. Alangkah indah jika keropok lekor panjangnya 1 kilometer. Hahaha. Sebab itu aku suka PANJANG.

+ Sekarang aku menetap di rumah teres dua tingkat. Menjadi masalah bagi aku jika ingin manyapu sawang. Bumbumnya sangat tinggi. Tapi jika aku mempunya penyapu sawang yang panjang pasti ia tidak menjadi masalah kan? Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Bila cerita pasal gajet pasti korang semua mempunyai gajet idaman kan? Sama seperti aku. Gajet yang sangat aku idamkan ialah telefon bimbit LG Chocolate BL40. Perlukah aku ceritakan keistimewaannya? Semua tahunkan. Telefon bimbit LG Chocolate BL40 sangat gagah dan panjang. Yang paling seronok ialah nipis dan skrinnya yang panjang. Ish, tak perlua rasanya berceloteh panjang. Semua sudah tahu kehebatan LG. jadi korang pikirlah sendiri. Sebab itu aku suka PANJANG.



+ Aku rasa setakat ni sahaja. Dah panjang rasanya. Anda jangan pelik ya aku tulis panjang-panjang. Sebab aku memang suka panjang. Lagi seronok jika membaca Nuffnang. Aku nak LG Chocolate BL40 yang panjang sebab aku suka PANJANG.



+ Terima Kasih Nuffnang.

+ Review LG Chocolate BL40 - Crave Live on CNET UK



+ Layan.

Thursday, February 4, 2010

Alhamdulillah...

9:57 PM Posted by Lobam No comments


Assalamualaikum...

+ Apa khabar semua? Harap korang semua sihat.

+ Maghrib tadi aku dapat satu keputusan yang sangat menggembirakan. Alhamdulillah aku menang tempat kedua dalam contest Wise Shake A Chips. Hadiahnya ialah Voucher Pakaian Sukan bernilai RM 600.00. Syukur sangat-sangat.

+ Tahniah juga buat pemenang yang lain. Korang memang superb.

+ Sebelum tu, hari ahad yang lalu aku dapat email daripada Malaysia Today yang menyatakan aku menang Spy Next Door Contest. Syukur lagi.




+ Ni video aku yang dapat nombor 2 tu.



+ Yang ni video juara. Memang mantap tow...Tahniah Abudi.



+ Layan..

Wednesday, February 3, 2010

flymas.mobi, as easy as siram pokok bunga

10:16 PM Posted by Lobam 3 comments


Assalamualaikum...

+ Akhirnya siap juga video ni. Video yang sempoi untuk contest Nuffnang.

+ Contest ni senang je. Kita kene buat video untuk menunjukkan bahawa senangnya menempah tiket MAS melalui Telefon Bimbit.

+ Nilah hasilnya.


+ Hadiahnya sangat menarik iaitu

Grand Prize: 2X return tickets to Istanbul
1st runner up: 2X return tickets to Tokyo/Seoul
2nd runner up: 2X return tickets to any ASEAN destination

+ Siapa tak terliur tengok hadiah tu. Apa salahnya kita cubakan. Bukan kene bayar pon. Ada rezeki adalah.

+ Maklumat lanjut korang bleh klik kat sini.

+ Layan.

Saturday, January 30, 2010

Selamat Berhari Minggu

9:49 AM Posted by Lobam No comments
+ Assalamualaikum.

+ Apa khabar semua. Saya sentiasa mengharapkan agar anda semua berada dalam keadaan sehat sejahtera.

+ Hari ni cuti umum. Cuti sempena Thaipusam. Apa perancangan anda semua? Walau apa pon yang anda lakukan saya sentiasa doakan agar anda akan mendapat yang terbaik.

+ Beberapa hari ini, banyak perkara yang baik telah berlaku. Alhamdulillah. Tapi kita kene sedar, Allah bukan sahaja memberi ujian berbentuk kesusahan tetapi ujian juga datang dalam bentuk kesenangan. Kesenangan itu juga merupakan satu ujian. Sama ada kita pandai bersyukur atau kita akan terus kufur. Bersesuaian dengan firman Allah yang bermaksud

" Jika engkau bersyukur pasti AKU akan menambahkan rezeki engkau, Tetapi jika engkau kufur sesungguhnya azab-Ku tersangatlah dahsyat"

+ Kegembiraan pertama ialah, saya telah mendapat tawaran temuduga daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan untuk pengesahan jawatan. Temuduga akan berlangsung pada 9 Februari 2010 di Putrajaya. Sangat-sangat teruja. Ya Allah permudahkanlah perjalanan hambamu ini.


+ Kegembiraan kedua pula ialah, saya telah menerima markah yang tinggi dalam penilaian prestasi untuk temuduga. Terima kasih Ketua Jabatan saya Tuan Haji Saibudin bin Haji Ahmad. Alhamdulillah.


+ Kegembiraan ketiga, saya telah menerima panggilan daripada pihak MAS Saya Nak Cuti. Alhamdulillah. Saya telah ditemuduga. Pada mulanya saya sangka dia bergurau tapi kedengaran suaranya sangat serius, maka saya juga serius menjawab segala soalan yang dilontarkan. Mudah-mudahan saya akan tergolong dalam kelompok 20 terbaik.

+ Hari ini? Sudah tentu hari ini juga saya sangat gembira. Kerana apa? Kerana hingga kini saya masih hidup di muka bumi Allah ini. Alhamdulillah.

+Nak balik kampng di Perak. Jumpalagi.

+ Layan.